Hot-fill boiler

Een hot-fill boiler is een,en de naam zegt het eigenlijk al, boiler die wordt gevuld met warm water uit de cv ketel in plaats van koudwater uit het leiding net.

Een nadeel van deze boiler vind ik zelf dat bij korte gebruik momenten de leiding van elders word gevuld met warm water maar dat het zijn “finish” niet bereikt door het korte gebruik moment zoals snel eventjes handen wassen.Dit is verspilling van gas. Sommige close-in boilers kunnen ook als hot-fill keukenboiler worden aangesloten.

De hot-fill keukenboiler is een boiler met een inhoud van 10 tot 15 liter, die direct op de warmwaterleiding wordt aangesloten zodat er door de cv-ketel voorverwarmd water in gaat, dat daarna in de keukenboiler op temperatuur wordt gehouden (instelbaar tot 80 °C).

Om ruimte te besparen zijn er close-in keukenboilers in de handel die je achter de plint onder je keukenkast kunt inbouwen.


Plint boiler (hot-fill)

Naast de hot-fill boiler is er natuurlijk ook de gewone close-in boiler die word gevuld met koud water uit het leidingnet en word opgewarmd door enkel het elektra.