Wat is een cv ketel?

Een cv-ketel is een centrale verwarmings ketel.Een”combi” cv-ketel zorgt daarnaast ook voor het warme water in een woning voor bijvoorbeeld het bad en/of de douche. De verbranding van een cv ketel werkt meestal middels aardgas of in sommige gevallen nog op stookolie en verhit met een brander het water in het systeem. De circulatiepomp zorgt voor de transport van het warme water in het systeem.

Zelf plaats ik best veel cv ketels en meestal monteer ik Remeha of Intergas cv-ketels. Ik vind het fijne ketels omdat ze degelijk zijn en ook nog eens van Nederlandse makelij. De Intergas word gemaakt in Coevorden en de Remeha in Apeldoorn.

De cv-ketels die vandaag de dag gebruikt worden zijn natuurlijk HR ketels en dat staat voor “Hoog Rendement” en is de vervanger van de vroeger veelgebruikte VR ketel wat staat voor “Verbeterd Rendement”.De VR word nog schaars geleverd maar is steeds moeilijker verkrijgbaar. De VR word soms nog geplaatst omdat de rookgas kanalen niet HR geschikt zijn en/of omdat er geen afvoer voor het condens water van de HR ketel aanwezig is.

Cv ketel