ontstopping

Een verstopte doucheput kom ik dagelijks tegen in Amsterdam  en natuurlijk ook wel buiten Amsterdam maar omdat het mijn “main” werkgebied is het meeste in Amsterdam uiteraard. Een doucheput verstopping word meestal veroorzaakt door (lange) haren en is best lastig te ontstoppen. Vaak is er ook een verschrikkelijke stank ontstaan door de ophoping van  haren en andere zaken in de put en het riool.De haren zelf zijn weer een “plak punt” voor andere vieze dingen waardoor de stank erger word.

Hoe voorkom ik zelf een doucheput verstopping

  • Gebruik een zeefje om de haren op te vangen voordat ze de put insluipen
  • Ledig de sifon in de put tijdig zodat de haren niet in het riool komen
  • Heeft u PP,  PE of PVC  leidingen  dan kunt gerust onstoppings middelen gebruiken maar met persoonlijke  beschermingsmiddelen voor de veiligheid.
  • Maak gebruik van een badmuts 😀

Hoe ontstop ik zelf een doucheputje

Een doucheputje kunt u zelf proberen te ontstoppen maar meestal zit het dieper dan je denkt. Probeer het  eens met de plomper of een trekveer. Pas wel op dat de trekveer van goede kwaliteit is en dus niet zomaar afbreekt in het riool want dan heeft u twee problemen. Pas ook op met chemische middelen omdat deze slecht zijn voor loden leidingen en roestvrij stalen doucheputten kunnen aantasten.

 

Doucheputje ontstoppen uitbesteden

Wilt u zekerheid of niet zelf het risico nemen bel dan Loodgietersbedrijf Conijn of bel naar 020-7165306
Mailen kan natuurlijk ook al is bellen altijd persoonlijker en sneller.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment