overig

Erkende Loodgieter in Amsterdam

Als je iemand inhuurt wil je natuurlijk dat de monteur landelijk erkend is. Toch? Zelf ben ik altijd tegen de vele erkenningen geweest en waarom….. omdat het er zoveel zijn!! Nu wil het zo zijn dat dit gaat veranderen in 2019. Om de meeste ongelukken te voorkomen mogen straks alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en toestellen op gas aanleggen en onderhouden. Dat geldt ook voor de buizen luchttoevoer en rookgasafvoer. Dat komt vanaf 2019 in de wet. Onder de wet kunnen verschillende erkenningsregelingen vallen met eisen aan bedrijven én personeel (bron: installatie.nl) Voor Loodgietersbedrijf Conijn reden om deze erkenning wel aan ons te gaan koppelen. Eindelijk een erkenning die ertoe doet!!

Ik ben persoonlijk altijd tegen de erkenningen geweest omdat ik het een wasse neus vond. Had je “discipline” dakwerk niveau 4 kon je lid worden van Uneto VNI  of SEI en krijg  je een erkenning sticker en registratie , alleen de sticker op de bus of website vertelt dus niet voor welke discipiline je erkend bent. De slager kan dus ook een bakker zijn.

Ik kom situaties tegen (helaas te vaak)  waarbij gelukkig net niet mensen zijn overleden aan koolmonoxide vergiftiging door niet gebeugelde buizen , verkeerde rookgas uitmondingen , verkeerde opstelling van de cv-ketels en ga zo maar door. Toevallig kwam ik vanmorgen op een klus met recirculatie. Code 4 bij een  Intergas cv-ketel. Na best lang zoeken kwam ik erachter dat de cv-ketel tiptop was maar het rookgas kanaal dus juist niet. Een losgeschoten “hangende” 80 mm kunstof niet geborgd aan de uitmonding op dak. De rookgas word dus aangezogen door de ventilator opnieuw de ketel in. Gelukkig een gesloten toestel met beveiliging maar natuurlijk levensgevaarlijk.

Waar gaat het meestal verkeerd

Hieronder een paar dingen die vaak verkeerd gaan

  • Rookgas uitmondingen verkeerd
  • Slecht gebeugelde rookgas kanalen
  • Niet gebeugelde rookgas kanalen
  • Verkeerde materialen
  • Elektrolytische werking
  • Geen afschot
  • Lekke pakkingen


Kap los schoorsteen

Rookgas buis onderuit gezakt door niet geborgd aan kap.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment